Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway er et firedagers internasjonalt etapperitt på landeveisykkel som arrangeres hvert år i august i fantastiske omgivelser i Nord-Norge.

Arctic Race of Norway er et firedagers internasjonalt etapperitt på landeveisykkel som arrangeres hvert år i august i fantastiske omgivelser i Nord-Norge. Rittet ble først arrangert i 2013 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli det største internasjonale sykkelrittet i Skandinavia og et av Norges største idrettsarrangementer.

Arctic Race of Norway er et firedagers internasjonalt etapperitt på landeveisykkel som arrangeres hvert år i august i fantastiske omgivelser i Nord-Norge. Rittet ble først arrangert i 2013 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli det største internasjonale sykkelrittet i Skandinavia og et av Norges største idrettsarrangementer.

Rittet kombinerer vår lokalkunnskap med den internasjonale ekspertisen til Amaury Sport Organisation (A.S.O.), arrangør av Tour de France og noen av de største sportsarrangementene i verden (Paris Marathon, Dakar Rally…). Siden 2013 har vi besøkt både store og små steder i Nordland, Troms og Finnmark. I 2021 krysset rittet for første gang en landegrense med målgang i Finland. I 2022 involverte vi for første gang vår nabo i sør, Trøndelag fylke. Og for en velkomst det ble!

Arctic Race of Norway holder et høyt kvalitetsnivå både organisatorisk, mediemessig og sportslig, noe som også gir ARN en plass i ProSeries – den nest høyeste divisjonen for internasjonale sykkelritt. Hvert år deltar flere Tour de France-lag og noen av verdens beste ryttere i ARN.

Det går TV-bilder fra rittet til 190 land via 56 ulike kringkastere, inkludert norske TV2, Eurosport og andre sentrale TV-kanaler som L’Equipe i Frankrike, Caracol i Colombia og SBS i Australia. ARN er det 8. mest populære sykkelrittet i verden på Facebook (>100k fans) og hadde mer enn 58 millioner videovisninger i 2023, bare på arrangementets egne plattformer.

Les mer om Arctic Race of Norway her:

Vår visjon, våre verdier. Disse målsettingene ligger bak vår felles visjon å bli mye mer enn bare et sykkelritt.

Arctic Race of Norway er en unik samarbeidsplatform for alle offentlice of private aktører I Nord-Norge. De enestående TV-bildene som sendes verden rundt av ‘rittet nord for polarsikelen’ promoteter også Norge internasjonalt.

Gjennom forskjellige sidearrangmenter som SNN Mini Arctic Race og Morgendagens Helter rittet, ønsker Arctic Race of Norway å inspirere unge talenter og støtte deres utvikling.

Uansett hvor I Nord-Norge rittet beveger seg, så leverer vi same kvalitet og profesjonalisme. Vårt samarbeid med A.S.O., en av verdens største sportsarrangører, er nøkkelen til å alltid levere et arrangement av topp kvalitet.

Arctic Race of Norway er e nav lands største folkefester! Hvert år, tar opp mot 150,000 tilskuere del I arrangementet og viser Nord-Norges unike kreativitet, gjestfrihet og galskap! Vårt mål er å alltid gjøre arrangementet mer inklusivt og åpent for alle.

En av målsettingene til Arctic Race of Norway er å skape en unik samarbeidsplattform hvor alle aktører fra både offentlig og privat sfære har mulighet til etablere gode partnerskap for å utvikle innovative løsninger og nye synergier.

Arctic Race of Norway er støttet av de to nordligste fylkene i Norge (Nordland og Troms og Finnmark), norske sentrale myndigheter, som investerer i ARN på grunn av måten arrangementet markedsfører Norge i hele verden, og alle vertskommunene i Nord-Norge. Noen av landets største selskaper som Equinor, Sparebank 1 Nord-Norge, Hyundai, Telenor og Thon Hotels, er alle en del av ARN-familien: Partnere (arctic-race-of-norway.com)

Arctic Race of Norway ble i 2021 sertifisert Miljøfyrtårn som en del av vår ambisjon om å bli et av de mest bærekraftige profesjonelle sykkelrittene i verden, både med tanke på miljø, men også sosial og økonomisk bærekraft. Vårt flaggskipprosjekt er å elektrifisere bilflåten, og i 2022 var 75% av bilene helelektriske.

Forpliktelsene fra Arctic Race of Norway (arctic-race-of-norway.com)

Arctic Race of Norway 2023
0

land sender ARN på TV i verden, gjennom 56 kringkastere inkludert TV2 i Norge, L’Equipe i Frankrike, og Eurosport.
0

Tour de France-lag deltok i 2023.
0

helelektriske biler levert av Xpeng var i bruk under ARN i 2023. Vi er verdens første sykkelritt som kun bruker elbiler for alle sykkellag og ARN-staff!
0 %

av Norges befolkning kjenner til Arctic Race of Norway (source: Sponsor Insight, 2022)
0 .

Arctic Race of Norway har 4. beste “net reputation”-score i Norge, blant alle sportsobjekter (lag, forbund, liga, arrangement).
0

kjøretøy i ARN Caravanen i 2023.
100000

tilskuere deltar vanligvis på ARN. Dette representerer nesten 100% av den lokale befolkningen. I 2022 deltok 100 000 tilskuere på avslutningsetappen i Trondheim alene!
0

Arctic Race of Norway er det mest fulgte sportsarrangementet i Norge på sosiale medier.
0

million videovisninger på ARNs kanaler i 2023.
0 %

av tilskuere ble inspirert til å bruke sykkelen oftere i 2021; en potensiell velferdsgevinst på over 9 milliarder kroner.

Frivillig

Vil du være med i Arctic Race of Norway teamet?
Vi er på jakt etter flere til vårt team, og vil gjerne høre fra deg!
Ta kontakt på ms@arctic-race.no

ARN Challenge

ARN Challenge er amatørrittet for de som har lyst til å teste løypene før proffene kommer rullende. Rittet arrangeres i samarbeid med lokale sykkleklubber, men vi trenger noen til å hjelpe til med å koordinere ARNs bidrag under ARN Challenge.

ARN Race Village

ARN Race Village er en del av sidearrangementene til ARN, og en markedsplass med muligheter for både kommersielle og offentlige partnere til å ha aktiviteter i avslutningsbyen (for 2022, Trondheim) hele helga. Her trenger vi noen til å koordinere partneraktivitet, sørge for at logistikken flyter og at alle telt havner på riktig plass.

Logistikk

Vi er på jakt etter flere til vår logistikk-team! Logistikk er en nøkkelfunksjon når rittet skal bevege seg rundt i Norge, og sørger for at alle rytterene vet hvor de skal og at alle våre strukturer er på plass i tide.
Du må være klar til å ta i et tak da jobben krever litt løfting og flytting og sjauing, men med gode kamerater går jobben lett som bare det.

ARN Caravanen

Vil du være med å lage liv i løypa? Foran rittet kjører ARN Caravanen, en bilkortesje bestående av representanter fra ARN og våre partnere.

Vi trenger deg som er god på å skape god stemning, men også flink til å kommunisere slik at alle i kortesjen vet hva de skal og når.