Bidragsytere

Bjørn Maaseide fra Stavanger er tidligere profesjonell volleyballspiller og blant hans mange sportslige meritter rager kanskje EM-gullet i sandvolleyball i 1994 høyest. Sammen med makker Jan Kvalheim vant Maaseide også verdensserien i sandvolleyball i 1994/1995, samt EM-sølv i 1993, 1997 og 1998, og EM-bronse i 1999. Maaseide har også spilt ordinær volleyball i USA og Frankrike. Ved siden av idrettskarrieren har Maaseide drevet forretningsvirksomhet og han har hatt suksess med investeringer i eiendom og treningsstudioer. Han var initiativtaker til å få verdensserien i sandvolleyball til Stavanger og dette ble en realitet i 1999 og har siden vært arrangert hvert år. Basert på suksessen med verdensserien i Stavanger tok Maaseide også initiativ til å få VM i sandvolleyball 2009 til Stavanger. Bjørn deltok under fjorårets konferanse og gleder seg til å komme tilbake til Ibestad, denne gang i rollen som konferansier.

 

Thor Hushovd fra Grimstad er tidligere profesjonell landeveissyklist. Han ble verdensmester i landeveissykling i Geelong, Australia, i 2010 og vant grønn trøye i Tour de France 2005 og 2009. Han har totalt ti etappeseire fra Tour de France, og var i alle årene fra 2003 til 2011 blant de fem beste i poengkonkurransen. Hushovd ble profesjonell i 2000 og syklet for franske Crédit Agricole i perioden 2000-2008, deretter for sveitsiske Cervélo TestTeam, Garmin-Cervélo og BMC Racing Team. Hushovd vant første utgave av Arctic Race of Norway i 2013 for BMC og som rittets ambassadør, før han la opp som profesjonell syklist etter 2014-sesongen. Hushovd har flere prosjekter innenfor sykkelsporten både nasjonalt og internasjonalt. Han er regnet som Norges beste syklist gjennom tidene og var som aktiv rytter kjent både som temporytter, spurtspesialist og en sterk klassikerrytter.  Thor deltok under fjorårets konferanse og stiller i år med et helt nytt og utvidet foredrag.

 

Foto © Øyvind Arvola/HT

Bente Slåtto Steien fra Sigerfjord i Vesterålen leder helikopterselskapet Heli-team, som ble stiftet i 1988 og som feirer 30-årsjubileum i år. I et eksklusivt intervju på Ibestad vil Slåtto Steien fortelle sin unike gründerhistorie. Hun vil fortelle om den kronglete veien fra da selskapet ble startet opp med kun ett helikopter, til dagen i dag, hvor Heli-team teller syv helikoptermaskiner og 25 ansatte fra 6 ulike nasjoner, leverer tjenester i hele Nord-Norge (og på Svalbard) og kan vise til 55 millioner kroner i omsetning (2017) etter 25 år med positive driftsresultater. Heli-team har et nært forhold til Ibestad kommune, dette i forbindelse med Andørja Freeride, og de er også offisiell leverandør av helikoptertjenester til Arctic Race of Norway. Bente er en ækte nordlænding med stort engasjement for Nord-Norge og vi gleder oss stort til å høre hennes og Heli-teams helt spesielle historie.

 

May-Britt Paulsen fra Dyrøya (rett over fjorden fra Andørja) har reiselivsutdanning fra Alta og Tyskland og har jobbet i denne bransjen i hele sin yrkeskarriere. Destinasjonen heter Lofoten og Paulsen har jobbet som markedssjef på Vestfjord Hotel i 3 år, som salgssjef i Det virkelig gode liv i 8 år, som markedssjef i Lofoten Vinter i 1 år, før hun gikk inn i rollene som salgssjef, prosjektleder og vertskap i  XXLofoten. Paulsen har arbeidet 9 år i XXLofoten, som i 2012 ble kåret til Årets Reiselivsbedrift. I tillegg har Paulsen hatt en rekke styreverv innenfor reiseliv, deriblant Destination Lofoten, Lofoten Vinter og Førjulseventyret i Henningsvær. I dag leder hun sin egen bedrift, Northern Partner AS, som ble etablert i 2016. Hun er lidenskapelig opptatt av å trekke gjester til Lofoten, gjennom idémaking, tilrettelegging, koordinering, gjennomføring og vertskap.

 

Sofie Elise Steen Isachsen, profesjonelt kjent som bloggeren Sophie Elise, er fra Harstad. Hun har gjort kometkarriere med sitt moderne entreprenørskap, en variert virksomhet som strekker seg fra blogg til bøker, reality-TV og popmusikk. Sophie Elises meget populære blogg favner bredt, ettersom hun tar opp spørsmål knyttet til livsstil (som kosmetikk, klær og kropp) og samtidig leverer ærlige og «usminkede» kommentarer på livet innenfor temaer som familie, miljø og politikk.  I 2015 kåret Medier24 Steen Isachsen til den mektigste kvinnen i Medie-Norge og hun har også vunnet flere prestisjefylte priser under Vixen Blog Awards. Vi får høre mer om Sophie Elises karriere og aktuelle prosjekter gjennom et eksklusivt intervju i Ibestad Kulturhus med konferansier Maaseide.

 

Hans Christian Gjøvik er Harstadværing med aner fra Andørja, Ibestad. Han er utdannet siviløkonom med 15 års ledererfaring fra finanssektoren, hvorav de siste syv årene frem til 2013 som daglig leder for DNB Kapitalforvaltning i Luxembourg. Hans Christian har studert og jobbet internasjonalt i fem ulike land over en periode på til sammen 12 år. Etter å ha vært med på å opprette avdelinger i henholdsvis DNB Markets og Kapitalforvaltning, tok lysten til å skape noe selv fullstendig overhånd, og siden 2013 har han fristet livet som gründer i Salangen. På konferansen bidrar han altså med en liten beretning om «en siviløkonom på glattisen».

 

Andreas Mikkelsen er en norsk rallyfører, oppvokst i Oslo og Sveits. Som tidligere landslagsutøver i alpint og motocross, så havner Mikkelsen i kategorien ekte multitalent innen sport. I perioden 2006-2008 gikk Mikkelsen både på NTG Geilo og NTG Bærum. Få dager etter at han fylte 17 år fikk Mikkelsen britisk førerkort, hvorpå han debuterte som rallyfører og vant Quinton Stages rally som den yngste fører i historien. Debuten i World Rally Championship (WRC) kom i 2006. Som rallyfører fikk han sitt gjennombrudd i 2011 med seier i Intercontinental Rally Challenge, et slags ungdomsverdensmesterskap i rally. Sammen med kartleser Ola Fløene tok han en suveren seier i Rally Kypros, noe som sikret han U-VM-tittelen foran tsjekkeren Jan Kopecky. Mikkelsen har siden hatt 3 WRC-seire: Rally Katalonia i 2015 (med Ola Fløene som kartleser) og Rally Polen og Rally Australia i 2016 (med Anders Jæger som kartleser). Han kjører i 2018-sesongen for Hyundai Motorsport.

 

Foto © Tom Stiansen

Tom Stiansen fra Asker startet sin idrettskarriere på NTG Bærum, og i løpet av to år kom han og fire klassekamerater, deriblant Lasse Kjus, inn på landslaget i alpint. Stiansen var på «E-cuplaget» i to år med Finn Aamodt som trener. Deretter ble det «verdenscuplaget» i utfor og super-G i tre år, før Stiansen spesialiserte seg innenfor slalåmdisiplinen. Han tok sin første verdenscupseier i 1996 i Breckenridge, USA, og i 1997 ble Stiansen verdensmester i slalåm i italienske Sestriere, foran franskmannen Sébasten Amiez og storfavoritten Alberto Tomba.  Etter at Stiansen la opp som aktiv alpinist har han skapt en karriere innenfor TV, nærmere bestemt som programleder for det meget populære reality-programmet 71° nord som går på TVNorge. Ved tre anledninger har 71° nord med Stiansen tatt turen til Ibestad, og nå kommer Tom tilbake for å fortelle om karrieren som alpinist og som programleder.

 

Foto © Stian Andersen

Lars Lillo-Stenberg fra Oslo er en norsk sanger, gitarist og låtskriver, særlig kjent som frontfigur og vokalist i rockegruppa deLillos. Han er kjent for sine særegne norskspråklige tekster og sin karakteristiske stemme. Sammen med deLillos er han kjent for norske superhits som «Min beibi dro av sted», «Tøff i pyjamas», «Hjernen er alene», «Neste sommer», «Kokken Tor» og «Smak av honning», for å nevne noen. De viktigste utgivelsene til deLillos er debutalbumet Suser avgårde (1986), Hjerne er alene (1989) og Neste sommer (1993) og bandet har vunnet Spellemannsprisen to ganger (i 1993 og i 1995), dette i tillegg til mange nominasjoner i ulike kategorier i perioden 1993-2001. Lars spiller også i gruppa Young Neils og har dessuten gitt ut en rekke soloplater og deltatt i ulike prosjekter som låtskriver, komponist av instrumentalmusikk og som sanger. deLillos har i en årrekke vært et meget populært live-band, og Lars har også hatt stor suksess med sine solokonserter. Vi gleder oss derfor stort til minikonserten på Hamnvik Handelssted (Donsebrygga), som gis på kvelden etter at dagskonferansen er avsluttet.

 

Knut Erik Østgård er en norsk sanger, gitarist og låtskriver. Han er mest kjent som vokalist i bandet Return som er best kjent for låten «Sing Me a Song». I mars 2011 ga Østgård ut EP-en Smakebiter som var hans første som soloartist.